Op workation met het bedrijf

Workation

De workation, tegenwoordig is dit een bekend fenomeen; de combinatie van werken en vakantie. Het biedt niet alleen voordelen voor de medewerkers, maar ook voor het bedrijf zelf. De nieuwe omgeving kan zorgen voor inspiratie, verhoogde productiviteit en een frisse blik op het werk. Daarnaast kun je deze tijd gebruiken om het teamsverband te versterken. Maar waarom zouden bedrijven nog meer overwegen om samen naar het buitenland te gaan?

Voordelen van een workation

Eén van de voordelen van een workation is het verbeterde welzijn van je collega’s. Het kan helpen om de stress van het dagelijkse werk weg te halen, wat zal zorgen voor minder verzuim en voorkomt burn-outs. Zoals hierboven genoemd zal de nieuwe omgeving ook zorgen voor een frisse blik en nieuwe ideeën. Veel medewerkers hebben een druk gezinsleven of vinden dat er veel afleidingen op het kantoor zijn. Workations kunnen in dit geval zorgen voor een rustige werkomgeving, wat de kans geeft voor hogere productiviteit en verse energie.

Maar samen met een aantal collega’s op workation zal ook zorgen voor een bijzondere ervaring. Een beter teambuilding moment is er niet! Ook na het werk zal iedereen samen tijd doorbrengen tijdens de maaltijden en extra activiteiten. Een hecht team zorgt immers voor motivatie, betrokkenheid in het bedrijf en werkplezier. Daarnaast zal het een verleidelijke aantrekkingspunt zijn voor nieuwe medewerkers.

Aandachtspunten vóór en tijdens de workation

Het belangrijkste tijdens een workation is natuurlijk een goede internet verbinding en een werkende laptop! Daarnaast is het handig om een aantal afspraken te maken vóór de reis:

– Wat zal de duur van de workation zijn?
– Hoeveel uur zal er gewerkt worden?
– Op welk moment van de dag en op welke dagen zal er gewerkt worden?
– Zijn er extra activiteiten waar mensen verplicht mee moeten doen? Of wil je liever keuzeactiviteiten?

Ook is het handig om te bedenken wat je wilt bereiken met de workation: is het puur voor teambuilding of wil je je collega’s inspireren? Creëer ook balans tussen werk en ontspanning. Naast het werk is dit een goede gelegenheid de nieuwe bestemming te verkennen en even te ontspannen.Leer meer van de lokale cultuur, misschien haal je er goede ideeën mee op!

Leuke workation bestemmingen

De bestemming is een ander belangrijk onderdeel in het organiseren van de workation. Deze moet inspirerend maar ook praktisch zijn. Wil je bijvoorbeeld in Nederland blijven of liever naar het buitenland? Vervoer per auto, bus of trein, of toch liever vliegen? Binnen Nederland kun je bijvoorbeeld denken aan Friesland, Terschelling of in de buurt van een natuurgebied zoals de Veluwe.

Denk je meer aan een warmere bestemming? Valencia, Split of de Amalfikust bieden fantastische gelegenheden voor een warme workation. Daarnaast bieden Schotland en Ierland ook unieke ervaringen. Van het vergaderen in een prachtig oud landhuis tot sportieve uitjes naar een Loch. Liever verder weg? Denk dan eens aan het bijzondere Kaapstad. Tijdens het werk heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Tafelberg, spectaculairder kan niet!

Een andere bestemming in gedachten of benieuwd naar de mogelijkheden voor jou en je bedrijf? Neem contact op voor de mogelijkheden, wij helpen je graag verder!